Vrijwilligers

De vrijwilligers zijn de kern van onze stichting en we kunnen altijd wel mensen gebruiken (van over het hele land). Er zijn vrijwilligers die het werk al jaren doen en sommige doen het een kortere periode. Het kan zijn in het kader van werkervaring, maar meestal is het gewoon omdat mensen iets voor een ander willen betekenen.

Een aparte groep zijn degene die een universitaire studie doen op het gebied van criminaliteit, psychiatrie en strafrecht. Ze komen in het kader van een onderzoek en/of studie en blijven dan vaak als reguliere vrijwilliger.

De motivatie is al net zo divers als de vrijwilligers zelf, maar er is over het algemeen wel het besef dat een gedetineerd medemens niet al te veel kans maakt om zich te rehabiliteren (resocialisatie) als er geen contact (meer) is met de maatschappij. Recidive is een groot probleem en wij hopen met het werk een bijdrage te leveren aan een (deel van de) oplossing. Er is nog altijd veel belangstelling voor de problematiek van gedetineerden en veel mensen zijn begaan met de isolatie van gedetineerden en hun (meestal) moeizame terugkeer naar de maatschappij.
De gemiddelde leeftijd van de vrijwilligers is rond de vijfendertig en de verhouding man/vrouw is ongeveer gelijk. Maar jonger of ouder, u bent altijd welkom. We hebben graag mensen die verschillende talen spreken en over eigen vervoer beschikken, maar laat u niet weerhouden. Mensen die alleen gebruik van het openbaar vervoer en/of Nederlands spreken zijn ook van harte welkom! 

Opsomming

Wat vragen wij van onze vrijwilligers?

  • Affiniteit hebben met gedetineerden;
  • Sociale vaardigheden;
  • Bieden van een luisterend oor;
  • Spreekvaardig (ook in een andere taal).

Werkzaamheden?

  • Bezoeken van gedetineerden en verdachten;
  • Klussen doen (praktische daadwerkelijke hulp) voor (ex)gedetineerden;
  • Corresponderen met binnen en buitenlandse gevangenen.

 

Wil je vrijwilliger worden of zoek je een stageplek? Vul dan onderstaand formulier in.

 

Vul in of je een vrijwilliger wil worden of dat je een stage plaats zoekt.

We willen graag weten of je een man of een vrouw bent

Vul je voornaam in.

Vul je achternaam in.

Vul je telefoonnummer in.

Vul je email adres in.

Voeg je CV toe, dit mogen alleen .doc, .docx, .pdf, .jpg of .png bestanden zijn. Alle andere type bestanden worden geweigerd.

Geef aan wat voor vrijwilligerswerk je wil doen

Vul een nationaliteit in

Vul de spreektaal in

Vul een registratienummer in

Wij willen graag weten wat je motivatie is.